Thaifärsgryta
Mari Bergman

Thaifärsgryta

15 minEnkelt
220,60 kr
4 portioner27,01 kr per portion
Lättlagad och snabb vardagsmat med kycklingfärs och asiatiska smaker. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
100 gFärsk bladspenat
500 gKycklingfärs
0,5 stPurjolök
1 mskFärsk ingefära
400 gKokosmjölk
Från ditt skafferi
1 mskRöd Currypasta
2 mskJapansk soja
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar
1 mskRapsolja
Instruktioner
1

Skölj och grovhacka purjolöken. Skala och riv ingefäran.

2

Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn purjolök, ingefära och kycklingfärs tills färsen är genomstekt. Finfördela färsen med en gaffel.

3

Tillsätt currypasta, soja och kokosmjölk och låt sjuda i ca 5 min.

4

Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.

5

Servera grytan med ris eller nudlar och gärna med lite jordnötter på toppen.