Rågbröd med gubbröra och vaktelägg
Mia Troberg

Rågbröd med gubbröra och vaktelägg

30 minEnkelt
171,65 kr
4 portioner9,91 kr per portion
Perfekt förrätt eller mingelmat, en klassiker som aldrig går ur tiden. Med vaktelägg blir den extra festlig, men om det inte finns går det lika bra att koka 2 vanliga ägg som man klyftar och toppar bröden med.

Tillbehör
0,5 stCitron
2 stÄgg, (el. 8 vaktelägg)
0,5 stGräslök - färsk
1 stGrovlimpa
Gubbröra
1 krmSvartpeppar Malen
1 lVatten
3 mskMajonnäs
50 gAnsjovisfiléer
0,5 tskSalt Fint
3 stÄgg
1 stRödlök
Instruktioner
1

Skala de kokta äggen och separera vitan från gulan. Hacka vitan och mosa gulan fint.

2

Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

3

Häll av vätskan från ansjovisfiléerna och skär fem stycken av dessa i bitar och blanda ner i röran.

4

Skär gräslöken fint och skär citronen i klyftor. Skär fem stycken ansjovisfiléer i två delar.

5

Koka vakteläggen 2-3 min. När äggen kokat klart läggs de med en hålslev i kallt vatten där de får ligga i 5 min. Använder du vanliga ägg kan du koka dem i 7-8 min så att de blir krämiga.

6

Klicka ut röran på brödet och garnera med de fem delade ansjovisfiléerna, delade vaktelägg (eller klyftade vanliga ägg), gräslök och lite citron.

Bild:

Susanna Livijn Wexell