Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
3 dl | Basmatiris | |
Aloo gobi | ||
2 dl | Vatten | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
800 g | Blomkål Färsk | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Rapsolja | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Tomatpuré | |
0,5 msk | Koriander - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Potatis Fast | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Färsk ingefära | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Spiskummin | |
1 st | Lime | |
400 ml | Kokosmjölk | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
2 tsk | Kardemumma Mald |
Aloo gobi: Dela blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i kvartar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv ingefära och vitlök.
Hetta upp olja och smör i en stor kastrull eller stekpanna och fräs blomkål, potatis, lök, vitlök och ingefära tillsammans med spiskummin, koriander, kardemumma och gurkmeja på medelvärme i ca 3-4 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 30 sek under omrörning.
Tillsätt vatten, kokosmjölk, honung och avrunna kikärtor. Koka under lock i ca 20 min. Rör om då och då.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Aloo gobi: Smaka av grytan med rivet limeskal, limesaft, salt och peppar.
Ringla yoghurt över grytan och toppa med myntablad. Servera med nykokt ris.
Näringsvärde: 854 kcal, 21 g protein, 39 g fett, 99 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
229,50 kr /kg
39,50 kr /kg
59,50 kr /kg
686,05 kr /kg
41,95 kr /kg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
33,25 kr /kg
36,11 kr /l
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
111,90 kr /kg
72,95 kr
119,75 kr /kg
3 495,00 kr /kg
998,53 kr /kg
19,98 kr /kg
22,22 kr /kg
159,75 kr /kg
199,09 kr /kg
924,24 kr /kg
52,66 kr /kg
66,00 kr /l
51,96 kr /kg
1 267,86 kr /kg