Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2,5 dl | Standardmjölk | |
2 msk | Smör | |
2 msk | Strösocker | |
0,5 krm | Salt | |
2 tsk | Bakpulver | |
1 st | Ägg | |
2,5 dl | Vetemjöl |
Smält smöret, låt svalna lite.
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa ner mjölk, smör och till sist ägget. Blanda inte för mycket, bara precis så att allt blandas.
Stek ca 10 cm stora pannkakor i stekpanna eller små pannkakor i en plättlagg, stek gärna med smör.
Servera förslagsvis med färska bär, nötter och kanske en liten skvätt lönnsirap.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g