Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Strösocker | |
0,5 dl | Japansk soja | |
250 g | Äggnudlar | |
1 msk | Sesamolja | |
2 st | Hönsbuljong | |
500 g | Kycklingfile | |
1 msk | Färsk ingefära | |
150 g | Shiitake-svamp | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
1 l | Vatten | |
0,5 dl | Citron | |
200 g | Purjolök | |
1 msk | Majsstärkelse |
Tillagning
· Koka upp rikligt med vatten. Koka nudlarna ett par minuter. Häll i ett durkslag och kallspola dem. · Koka upp hönsbuljongen med soyan, ingefäran, citronen, sambal oelek, sesamoljan och strösockret. · Red av med lite maizena så att soppan får lite simmig konsistens · Lägg i kycklingbitarna, purjolöken och shitaken. Låt småkoka i ca fem minuter. Lägg i nudlarna. Värm ytterliggare och servera direkt.