Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dippsås | ||
3 msk | Japansk soja | |
1 msk | Honung Flytande | |
0,3 st | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 msk | Rapsolja | |
1 st | Lime | |
Fiskbiffar | ||
1 st | Lime | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Rapsolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
600 g | Torskfilé Färsk | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Fisksås - Asiatisk | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Färsk ingefära | |
0,2 st | Chilipeppar Röd | |
0,2 st | Purjolök | |
Risnudelsallad | ||
250 g | Risnudlar | |
1 st | Röd Paprika | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Purjolök | |
225 g | Edamamebönor | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
100 g | Cashewnötter Naturella |
Fiskbiffar: Skär fisken i mindre bitar. Skölj och grovhacka purjolök och skala och grovhacka ingefära och vitlök. Skölj och grovhacka chili. Lägg alltsammans i en matberedare och tillsätt koriander. Riv limeskal och pressa i saften. Tillsätt fisksås, ägg, 1 rågad tsk salt samt peppar och mixa samman till en slät smet.
Forma smeten med vattensköljda händer till 8 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme ca 3 min på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.
Risnudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan i kallt vatten och lägg dem i en skål.
Skölj och strimla paprika och purjolök. Grovhacka cashewnötterna och koriandern. Blanda samman med nudlarna och tillsätt sojabönorna.
Dippsås: Skala och riv ingefära och skölj och riv skalet från limen. Skölj och finhacka chili. Blanda samman med limesaft, soja, honung, fisksås och olja i en skål. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om väl. Smaka av med lite salt.
Servera fiskbiffarna med risnudelsallad.
Näringsvärde: 687 kcal, 38 g protein, 26 g fett, 70 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g
2 Torskrygg Skrei med Skinn MSC ca
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt