Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatiska fiskbiffar med risnudelsallad och sojadipp
Mari Bergman

Asiatiska fiskbiffar med risnudelsallad och sojadipp

45 minEnkelt
801,40 kr
4 portioner 104,21 kr per portion
Fräscha och festliga biffar med asiatiska smaker. Sojadippen, som är lite kryddstark av färsk ingefära och chili, kan du själv välja om du vill blanda med nudelsalladen eller servera vid sidan om.

Dippsås
3 mskJapansk soja
1 mskHonung Flytande
0,3 stChilipeppar Röd
1 mskFisksås - Asiatisk
1 mskFärsk ingefära
2 mskRapsolja
1 stLime
Fiskbiffar
1 stLime
3 krmSvartpeppar Malen
1 stÄgg
1 mskRapsolja
1 klyftaVitlök Vanlig
600 gTorskfilé Färsk
1 tskSalt
1 tskFisksås - Asiatisk
0,5 stKoriander - färsk
1 mskFärsk ingefära
0,2 stChilipeppar Röd
0,2 stPurjolök
Risnudelsallad
250 gRisnudlar
1 stRöd Paprika
1 krmSalt
0,5 stPurjolök
225 gEdamamebönor
0,5 stKoriander - färsk
100 gCashewnötter Naturella
Instruktioner
1

Fiskbiffar: Skär fisken i mindre bitar. Skölj och grovhacka purjolök och skala och grovhacka ingefära och vitlök. Skölj och grovhacka chili. Lägg alltsammans i en matberedare och tillsätt koriander. Riv limeskal och pressa i saften. Tillsätt fisksås, ägg, 1 rågad tsk salt samt peppar och mixa samman till en slät smet.

2

Forma smeten med vattensköljda händer till 8 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme ca 3 min på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.

3

Risnudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan i kallt vatten och lägg dem i en skål.

4

Skölj och strimla paprika och purjolök. Grovhacka cashewnötterna och koriandern. Blanda samman med nudlarna och tillsätt sojabönorna.

5

Dippsås: Skala och riv ingefära och skölj och riv skalet från limen. Skölj och finhacka chili. Blanda samman med limesaft, soja, honung, fisksås och olja i en skål. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om väl. Smaka av med lite salt.

Servera fiskbiffarna med risnudelsallad.

Näringsvärde: 687 kcal, 38 g protein, 26 g fett, 70 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell