Gå vidare till huvudinnehåll
Bovetevåfflor med kallrökt lax, avokado och pepparrotsvisp
Carina Hejde

Bovetevåfflor med kallrökt lax, avokado och pepparrotsvisp

20 minEnkelt
290,60 kr
4 portioner 36,20 kr per portion
Matiga våfflor som passar perfekt till brunchen eller som ett litet tilltugg eller förrätt. Om du har ett våffeljärn i teflon behöver du inte smörja järnet innan gräddning av våfflorna. Receptet ger ca 4-6 våfflor. Fler våffelrecept: Spenatvåfflor, Frasiga våfflor

Våfflor
1 dlMjölk
1 krmSalt
1 dlVetemjöl
1 dlBovetemjöl
1 stÄgg
75 gSmör
0,5 tskBakpulver
1 dlVatten
Topping
2 mskSesamfrö
150 gLax Kallrökt
65 gPepparrotsvisp
2 stAvokado
Instruktioner
1

Våfflor: Smält smöret och låt svalna något.

2

Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, bakpulver och salt till en slät smet.

3

Tillsätt det avsvalnade smöret och vatten till mjölblandningen och vispa till en jämn smet.

4

Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna i omgångar. Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga.

5

Topping: Skär avokado i tunna skivor. Lägg upp kallrökt lax och avokado på ett fat. Lägg pepparrotsvisp i en liten skål. Strö sesamfrön över avokadon och laxen.

Servera våfflorna med pepparrotsvisp, avokado och lax.

Bild:

Nurlan Emir