Gå vidare till huvudinnehåll
Catarina Königs pasta arrabiata
Catarina König

Catarina Königs pasta arrabiata

20 minEnkelt
183,70 kr
4 portioner 23,17 kr per portion
Catarina König, vinnare av Sveriges Mästerkock 2016 bjuder på sin godaste pasta med härlig hetta och mustig tomat. Perfekt att svänga ihop när tiden är knapp.

Pasta
400 gSpaghetti
0,5 mskSmör
1 mskSalt
1 tskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
100 gMozzarellaost
25 gGrana Padano
Arrabiatasås
1 krmSalt
0,5 stBasilika - färsk
3,5 klyftaVitlök Vanlig
2 stGul lök
800 gKörsbärstomater Konserverade
0,5 stGrönsaksbuljong
0,5 krmChiliflakes
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Arrabiatasås: Finhacka 1 vitlöksklyfta. Fräs den med lök i olivolja på medelvärme i en panna tills löken mjuknar, cirka 2 min. Det får inte brännas. Tillsätt de konserverade cocktailtomaterna, grönsaksbuljong och pressa i 3 vitlöksklyftor. Rör om och låt puttra. Rör ner finhackad basilika och låt koka ihop. Salta och smaka av med chiliflakes efter smak och tycke.

2

Pasta: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt lite olivolja och låt koka tills den är al dente. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör och en nypa svartpeppar.

3

Montering: Lägg lite tomatsås i botten på en tallrik. Snurra upp en portion pasta med en tång. Sätt ner snurran av pasta i mitten av tomatsåsen och dra upp tången så att pastan håller sig på plats. Fördela mozzarellan jämt över varje portion. Toppa med mer arrabiatasås och riv över grana padano.

Näringsvärde: 583 kcal, 24 g protein, 17 g fett, 79 g kolhydrater.

Bild:

Frida Wismar