Gå vidare till huvudinnehåll
Cheesecake i glas med salt kolasås
Malin Andersson

Cheesecake i glas med salt kolasås

40 minEnkelt
65,90 kr
4 portioner 12,45 kr per portion
Enkel och riktigt god dessert till nyår eller när du bara vill avsluta middagen med något gott. Toppa gärna med ett par hallon, jordgubbar eller hackade nötter. Tips! Spara tid och gör kolasåsen dagen innan! 1 sats räcker till 4-6 portioner.

Salt kolasås
1 dlStrösocker
0,5 tskFlingsalt
25 gSmör
1 dlVispgrädde
Cheesecake
0,5 dlFlorsocker
1 tskVaniljsocker
200 gFärskost Naturell
2 dlVispgrädde
100 gDigestive original
Instruktioner
1

Kolasås: Smält strösockret på låg värme i en tjockbottnad kastrull.

2

Tillsätt smöret när sockret är smält och karamellfärgat. Rör om tills smöret har smält.

3

Häll ned grädden och rör tills såsen har gått ihop sig. Låt såsen koka ca 5 min på låg värme.

4

Rör i flingsalt och låt såsen svalna. Kom ihåg att såsen tjocknar om den står i kylen. Ta fram i god tid innan servering.

5

Cheesecake: Mixa kexen i en matberedare eller mixer.

6

Vispa grädden fast och fluffig.

7

Blanda färskost med florsocker och vaniljsocker.

8

Blanda försiktigt ihop grädden med färskostblandningen.

9

Varva kexen med färskoströra och kolasås i portionsglas eller små skålar.

Bild:

Kerstin Eriksson