Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kormasås | ||
0,5 tsk | Garam Masala | |
1 tsk | Chilipeppar Färsk | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 krm | Nejlikor Hela | |
1 st | Kardemumma Hel | |
0,25 tsk | Chilipulver | |
1 st | Lagerblad | |
1 tsk | Koriander - torkad | |
0,5 tsk | Salt | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Smör | |
1 st | Kanel Hel | |
Kryddpasta | ||
2 st | Rödlök | |
2 msk | Smör | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
2 st | Kardemumma Hel | |
0,5 dl | Cashewnötter Naturella | |
Kyckling | ||
1 tsk | Salt | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
0,25 tsk | Chilipulver | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Garam Masala |
Kyckling: Tärna kycklingfilén.
Blanda yoghurt med riven vitlök, riven ingefära, garam masala, gurkmeja, chilipulver och salt i en skål. Lägg ner kycklingen och blanda om väl. Plasta kycklingen och marinera i kylen i minst 1 tim.
Kryddpasta: Skala och skiva löken och bryn den i smör på medelvärme tillsammans med kardemumma. Tillsätt cashewnötter när löken är gyllene och mjuk. Blanda om och häll över blandningen i en matberedare/blender. Tillsätt yoghurt och mixa till en slät pasta.
Kormasås: Tillsätt nytt smör i pannan och lägg i lagerblad, kryddnejlikor, kanelstång, kardemumma och finhackad chili. Fräs samman kryddor och chili och tillsätt den marinerade kycklingen, kryddpastan, vatten, garam masala, koriander och chilipulver.
Låt kycklingen puttra under lock på medelvärme i ca 15 min.
Smaka av grytan med salt och strö över färsk koriander. Servera med ris och naan bröd att doppa i såsen.
Bild:
Nurlan Emir
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla