Gå vidare till huvudinnehåll
Enchiladas med halloumi
Mari Bergman

Enchiladas med halloumi

30 minEnkelt
268,45 kr
4 portioner 44,97 kr per portion
Enchiladas är en mexicansk rätt som består av ihoprullade tortillabröd. Fyllningen kan variera mellan allt från kyckling och köttfärs till grönsaker och andra vegetariska alternativ. Dessa vegetariska enchiladas är fyllda med halloumi och är både utomordentligt goda och enkla att laga. Vill du prova en ny variant utav tacokvällen rekommenderar vi starkt enchiladas. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v45 2018)</a>

Tillbehör
3 dlGräddfil
0,5 stGurka
0,5 stHuvudsallat
1 stRöd Paprika
Enchiladas
320 gTortilla
1 stGul lök
75 gRiven Ost
280 gMajskorn
500 gHalloumi
2 krmSalt
1 mskOlivolja
230 gTacosås
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Enchiladas: Skala och finhacka lök. Sila av majsen.

3

Tärna halloumin smått. Stek halloumin i olja så att den får lite färg. Tillsätt lök och majs och fräs ytterligare i 2 min. Tillsätt ¾ av tacosåsen och låt det puttra ihop. Smaka av med salt.

4

Tillsätt 1 msk olivolja i salsasburken och skaka om.

5

Ta fram en ugnsfast form och smörj med olja.

6

Fördela halloumiröran i 8 tortillabröd. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i formen. Ringla resterande tacosås över enchiladan i formen och toppa med riven ost. Gratinera i ugn i 10 min.

7

Tillbehör: Skölj och strimla salladen. Skölj och tärna gurka och paprika. Lägg upp i skålar.

Servera gratinerade enchiladas tillsammans med grönsaker och gräddfil.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 823 kcal, 48 g protein, 39 g fett, 67 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir