Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Citron | |
700 g | Potatis Fast | |
1 krm | Salt | |
Ärtpuré | ||
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Olivolja | |
0,5 st | Citron | |
400 g | Gröna Ärtor | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Fisk | ||
2 tsk | Paprikakrydda | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Ägg | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
600 g | Torskfilé | |
1 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Panko | |
1 tsk | Salt |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten. Koka gärna potatis till recept 3 och förvara i kylen.
Ärtpuré: Häll tinade ärter i en bunke. Tillsätt myntablad, citronsaft och olivolja och mixa ihop med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Fisk: Vispa ihop ägget i en djup tallrik och häll pankoströbröd och vetemjöl på varsin flat tallrik. Krydda vetemjölet med paprikapulver, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
Skär fisken i fiskpinnestora bitar. Vänd varje fiskbit först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i pankoströbröd.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek fisken gyllenbrun några minuter på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Servera dina fish fingers med myntakryddad ärtpuré, kokt potatis och en citronklyfta.
Näringsvärde: 499 kcal. 37 g protein, 18 g fett, 43 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla