Gå vidare till huvudinnehåll
Fish fingers med myntakryddad ärtpuré
Mari Bergman

Fish fingers med myntakryddad ärtpuré

40 minEnkelt
281,35 kr
4 portioner 48,41 kr per portion
Frasiga fish fingers med frisk mynta- och ärtpuré! Kort om tid? Köp färdiga fiskpinnar! Tips: Tina gärna fisken i kylen över natten om du köpt fryst fisk.

Tillbehör
0,5 stCitron
700 gPotatis Fast
1 krmSalt
Ärtpuré
0,5 stMynta - färsk
1 krmSalt
3 mskOlivolja
0,5 stCitron
400 gGröna Ärtor
1 krmSvartpeppar Malen
Fisk
2 tskPaprikakrydda
1 mskOlivolja
1 stÄgg
4 krmSvartpeppar Malen
1 mskSmör
600 gTorskfilé
1 dlVetemjöl
2 dlPanko
1 tskSalt
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten. Koka gärna potatis till recept 3 och förvara i kylen.

2

Ärtpuré: Häll tinade ärter i en bunke. Tillsätt myntablad, citronsaft och olivolja och mixa ihop med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

3

Fisk: Vispa ihop ägget i en djup tallrik och häll pankoströbröd och vetemjöl på varsin flat tallrik. Krydda vetemjölet med paprikapulver, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.

4

Skär fisken i fiskpinnestora bitar. Vänd varje fiskbit först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i pankoströbröd.

5

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek fisken gyllenbrun några minuter på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

Servera dina fish fingers med myntakryddad ärtpuré, kokt potatis och en citronklyfta.

Näringsvärde: 499 kcal. 37 g protein, 18 g fett, 43 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson