Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
0,5 msk | Olivolja | |
100 g | Mascarpone | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
450 g | Gröna Ärtor Frysta | |
50 g | Grana Padano | |
Äggstanning | ||
1 msk | Olivolja | |
5 st | Ägg | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Lantbuljong | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Mellanmjölk | |
Tomat | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
250 g | Körsbärstomater | |
Tillbehör | ||
50 g | Färsk bladspenat |
Tina ärtorna. Sätt ugnen på 200 grader.
Tomater: Halvera tomaterna och lägg dem med fröhuset uppåt i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen ca 15-20 min.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, buljongpulver, salt och peppar. Värm oljan i en stekpanna och häll i äggstanningen. Stek frittatan i ca 5-10 min på medelvärme. Sänk värmen mot slutet så att den inte bränns vid.
Topping: Mosa ihop de tinade ärtorna med mascarpone, riven grana padano, finhackad basilika och olja med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
Fördela ärtblandningen jämt över frittatan och sätt in i ugnen i ca 10-15 min så att den stelnar och gräddas till en fin yta. Tiden kan variera lite beroende på ugn.
Toppa frittatan med de ugnsrostade tomaterna och servera tillsammans med spenat.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 427 kcal, 24 g protein, 21 g fett, 21 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1