Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfria våfflor
Carina Hejde

Glutenfria våfflor

20 minEnkelt
148,80 kr
4 portioner 11,20 kr per portion
Dessa våfflor är gjorda på mandelmjöl, ägg och fiberhusk istället för vetemjöl. Om du har ett våffeljärn i teflon behöver du inte smörja järnet innan gräddning av våfflorna. Receptet ger ca 6 våfflor. Fler våffelrecept: Matiga våfflor, Glutenfria bananvåfflor Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,22

30 gSmör
1 mskPsyllium
4 stÄgg
2 dlMjölk
125 gMandelmjöl, (2,5 dl)
1 krmSalt
Instruktioner
1

Smält smör och låt det svalna något.

2

Blanda mandelmjöl och salt i en bunke.

3

Tillsätt ägg, mjölk och det avsvalnade smöret i mjölblandningen. Vispa till en jämn smet. Tillsätt försiktigt psyllium under vispning så att den inte klumpar sig.

4

Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna i omgångar.

5

Servera våfflorna med bär, sylt, grädde eller glass.

Bild:

Nurlan Emir