Gå vidare till huvudinnehåll
Gratinerad hummer
Mari Bergman

Gratinerad hummer

30 minMedel
671,80 kr
4 portioner 119,24 kr per portion
Lyxig förrätt med hummer passar perfekt som en del av en trevlig och god nyårsmeny. Här har vi gratinerat hummern med en blandning av persilja, citron och parmesanost.

1 stPersilja - färsk
25 gSmör
1 kgHummer
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stCitron - Eko
20 gMachesallat
50 gParmesanost
1 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Dela hummern på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop.

3

Plocka ur köttet ur hummerstjärten. Ta bort och släng magsäcken från skalhalvorna som sitter längst upp mot huvudet. Lägg hummerhalvorna på en ugnsplåt.

4

Grovhacka hummerköttet och blanda med finhackad persilja, riven vitlök, rivet citronskal, riven parmesanost och flingsalt i en skål.

5

Fördela hummerblandningen i hummerhalvorna på plåten. Klicka över smör och gratinera i ugn i 12-15 min.

Lägg upp de gratinerade humrarna på ett fat eller på tallrikar. Riv över lite extra parmesanost och dekorera med machésallad och citronklyftor.

Bild:

Nurlan Emir