Gå vidare till huvudinnehåll
Gremolatabakad torskfilé med kokt potatis + Krämig örtpasta med pinjenötter
Mari Bergman

Gremolatabakad torskfilé med kokt potatis + Krämig örtpasta med pinjenötter

30 minMedel
441,00 kr
8 portioner 48,72 kr per portion
Det här receptet ingår i Mathems Meal prep-koncept. Klicka hem ingredienser till 2 middagar för 4 personer. Konceptet går ut på att du lagar en större mängd av middagen i recept 1 som sedan blir grunden till recept 2. Du kan välja själv om du vill laga klart recept 2 samma dag och förvara i kylen till den dag du vill äta. Eller spara tillagad mat i matlådor och ha ingredienser klara för att laga recept 2 på max 10-20 min. Läs gärna igenom receptbeskrivningen innan du börjar laga för att underlätta din matlagning. I det här receptet lagar du gremolatabakad torskfilé med kokt potatis samt en krämig örtpasta med pinjenötter. Recepten ger 4 + 4 portioner. Lycka till! Se alla våra meal prep-recept här.

Tillbehör
1 krmSalt
800 gDelikatesspotatis
2 tskOlivolja
1 stBroccoli
Recept 1: Torskfilé
600 gTorskfilé
4 krmSalt
Gremolata
2 krmSvartpeppar
5 mskOlivolja
1 stBasilika - färsk
75 gParmesanost
1 stPersilja - färsk
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 stCitron - Eko
2 stVitlök Vanlig
0,5 tskSalt
Recept 2: Krämig örtpasta med pinjenötter
2 krmSvartpeppar
400 gSpaghetti
75 gParmesanost
65 gRuccolasallat
50 gPinjenötter
290 gMarinerad Kronärtskocka
1 tskSalt
Instruktioner
1

Recept 1: Gremolatabakad torskfilé med kokt potatis, 30 min tillagning. Värm ugnen till 180 grader.

2

Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 min. Dela broccolin i buketter och skär stammen i skivor. Lägg broccolin åt sidan.

3

Torskfilé: Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt.

4

Gremolata: Riv parmesanosten. Mixa samman riven ost, basilika, persilja, vitlöksklyftor, rivet citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar i en matberedare till en gremolata.

5

Blanda ihop gremolatan med creme fraiche i en bunke.

6

Täck fisken med hälften av gremolatasåsen och spar resten av såsen i kylen till recept 2. Sätt in fisken i ugnen i ca 15 min.

7

Tillbehör: Koka upp vatten till broccolin och koka broccolin i 2 min. Sila av vattnet och tillsätt lite salt och olja.

Servera torsken med kokt potatis och broccoli.

Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av gremolatasåsen.

8

Recept 2: Krämig örtpasta med pinjenötter, 10 min tillagning. Ta fram gremolatasåsen från recept 1.

9

Koka upp saltat vatten till pastan och koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

10

Rosta pinjenötterna i en torr panna. Häll över pinjenötterna i en skål.

11
  1. Sila av de mesta av oljan från kronärtskockorna och fräs sedan kronärtskockorna i stekpannan i 2 min.
12

Riv parmesanosten.

13

Sila av pastavattnet och blanda pastan med gremolatasåsen, frästa kronärtskockor, ruccola och riven parmesanost på låg värme på plattan. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp pastan i skålar och toppa med rostade pinjenötter.

Bild:

Nurlan Emir