Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
Potatissallad | ||
150 g | Sockerärta Färsk | |
2 msk | Vit balsamvinäger | |
100 g | Rädisor | |
35 g | Färsk bladspenat | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
3 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
0,5 st | Rödlök | |
75 g | Parmesanost | |
800 g | Potatis Fast |
Potatissallad: Tvätta och koka potatisen i saltat vatten om du inte redan har färdigkokt.
Skölj sockerärtor, rädisor, spenat och örter. Skala och finstrimla rödlöken. Skär sockerärtorna på längden och skiva rädisorna. Finhacka persiljan och gräslöken. Blanda ihop alla grönsaker i en stor skål.
Kyckling: Dela kycklingfilén på längden ca 1,5 cm tjocka, salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek filéerna gyllenbruna på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Skär potatisen i halvor när den har svalnat lite. Blanda med alla grönsaker och örter.
Tillsätt olivolja, balsamvinäger och yoghurt. Grovriv parmesanen och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingfiléerna med den parmesanslungade potatissalladen.
Näringsvärde: Kcal: 609, Fett: 39 g, Protein: 20 g, Kolhydrater: 43 g
Bild:
Andreas Engvall
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1