Gå vidare till huvudinnehåll
Havskräftscarpaccio
Kokbok

Havskräftscarpaccio

30 minEnkelt
460,65 kr
4 portioner 28,12 kr per portion
Tunna marinerade skivor av havskräfta, delikat och elegant! Recept ur boken ”Mästarnas Menyer” av Leif Mannerström & Jan Hedh. Boken ges ut av Norstedts förlag

150 gCitron
1 krmSvartpeppar Malen
2 stKörsbärstomater
50 gVindruvor
1 mskGräslök - färsk
0,5 klyftaVitlök
2 stRädisor
1 krmSalt
2 mskStröbröd
12 stHavskräftor
1 tskOlivolja
20 gChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Skala och riv vitlöken.

2

Stek vitlöken i olivolja med pankoströbrödet tills det är gyllenbrunt. Smaka av med salt och peppar och låt rinna av på hushållspapper.

3

Banka ut kräftstjärtarna tunt mellan plastfolie och lägg över på tallrikar.

4

Skiva rädisor och 4 st vindruvor.

5

Skala och skär citronen i filéer. Krama saften ur resterna av citronen.

6

Kärna ur tomaterna och skär dem i små tärningar.

7

Fördela alla ingredienser över kräftstjärtarna. Strö över pankoströbrödet och lite espelette.

8

Salta, peppra och ringla över olivolja och citron- saften. Servering

Garnera med en örtsallad, t ex röd ängssyra, ärtskott, rucola och dill.