Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Körsbärstomater | |
50 g | Vindruvor | |
1 msk | Gräslök - färsk | |
0,5 klyfta | Vitlök | |
2 st | Rädisor | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Ströbröd | |
12 st | Havskräftor | |
1 tsk | Olivolja | |
20 g | Chilipeppar Röd |
Skala och riv vitlöken.
Stek vitlöken i olivolja med pankoströbrödet tills det är gyllenbrunt. Smaka av med salt och peppar och låt rinna av på hushållspapper.
Banka ut kräftstjärtarna tunt mellan plastfolie och lägg över på tallrikar.
Skiva rädisor och 4 st vindruvor.
Skala och skär citronen i filéer. Krama saften ur resterna av citronen.
Kärna ur tomaterna och skär dem i små tärningar.
Fördela alla ingredienser över kräftstjärtarna. Strö över pankoströbrödet och lite espelette.
Salta, peppra och ringla över olivolja och citron- saften. Servering
Garnera med en örtsallad, t ex röd ängssyra, ärtskott, rucola och dill.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vindruvor Gröna i Ask Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt