Gå vidare till huvudinnehåll
Helgrillad spetskål med brynt smör och crunchiga nötter
Mari Bergman

Helgrillad spetskål med brynt smör och crunchiga nötter

20 minEnkelt
149,95 kr
4 portioner 11,00 kr per portion
Kombinationen av grillad kål, brynt smör och pistagenötter är helt ljuvlig. Kålen passar bra som tillbehör till både fisk, kött och kyckling.

500 gSpetskål, (1 st)
50 gPistagenötter
2 krmFlingsalt
50 gSmör
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Dela spetskålen i 4 delar och pensla med olja. Grilla spetskålen snabbt över direkt värme på båda sidor. Lägg sedan över på indirekt värme. Låt baka där tills spetskålen har blivit mjuk och fått fin färg. Krydda med lite flingsalt.

2

Bryn smöret i en panna och grovhacka pistagenötterna.

3

Lägg upp spetskålen på ett fat och ringla över brynt smör och toppa med hackade pistagenötter.

Bild:

Nurlan Emir