Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Heta räkor och avokado | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Gemsallad | |
0,5 st | Gurka | |
2 st | Salladslök | |
2 tsk | Chiliflakes | |
1 msk | Olivolja | |
170 g | Handskalade Räkor | |
2 st | Avokado | |
Dipp | ||
0,5 st | Citron | |
1 dl | Gräddfil | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Persilja - färsk |
Heta räkor och avokado: Skölj gurkan och dela den längsmed på mitten. Gröp ur det vattniga med en sked och tärna gurkan smått. Skölj salladslökarna och strimla tunt. Sila av spadet från räkorna och blanda med gurkan och salladslöken i en skål. Tärna avokadon och vänd ner försiktigt i skålen.
Tillsätt olja, chiliflakes och salt efter smak. Blanda försiktigt och ställ åt sidan.
Dipp: Blanda gräddfilen med rivet citronskal från en halv citron, 1 tsk citronsaft och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
Dra loss 8 fina salladsblad och lägg på ett fat. Fyll bladen med räkblandningen och toppa med lite citron- och örtdipp. Eller lägg salladsblad i små skålar och fyll sedan med räkblandningen och toppa med lite citron- och örtdipp.
Styling: Carina Hejde
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria