Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 msk | Senap | |
1 st | Dill | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Strösocker | |
1,5 dl | Rapsolja | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Salt | |
0,5 krm | Vitpeppar Malen |
Blanda senap, äggula, strösocker, salt, peppar och vinäger i en skål.
Tillsätt oljan först mycket sakta under ständig vispning. Använd gärna elvisp. Efter en stund kan man slå i oljan något fortare. Men var försiktig. Slår man i oljan för fort så skär såsen sig.
Rör ner hackad dill och ställ såsen kylt till servering.
Bild:
Petter Fällström
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria