Gå vidare till huvudinnehåll
Indiska köttbullar i kryddig tomatsås med couscous + Halloumistroganoff med syrlig gurksallad
Mari Bergman

Indiska köttbullar i kryddig tomatsås med couscous + Halloumistroganoff med syrlig gurksallad

50 minMedel
640,50 kr
8 portioner 42,81 kr per portion
Det här receptet ingår i Mathems Meal prep-koncept. Klicka hem ingredienser till 2 middagar för 4 personer. Konceptet går ut på att du lagar en större mängd av middagen i recept 1 som sedan blir grunden till recept 2. Du kan välja själv om du vill laga klart recept 2 samma dag och förvara i kylen till den dag du vill äta. Eller spara tillagad mat i matlådor och ha ingredienser klara för att laga recept 2 på max 10-20 min. Läs gärna igenom receptbeskrivningen innan du börjar laga för att underlätta din matlagning. I det här receptet lagar du indiska köttbullar i kryddig tomatsås med couscous samt halloumistroganoff med syrlig gurksallad. Recepten ger 4 + 4 portioner. Lycka till! Se alla våra meal prep-recept här.

Indiska köttbullar
1 dlYoghurt för Matlagning
1 mskOlivolja
1 klyftaVitlök Vanlig
500 gLammfärs
1,25 tskSalt
0,5 stCitron - Eko
1 tskSpiskummin
Couscous
1 mskOlivolja
240 gCouscous
1 tskVit balsamvinäger
0,25 stKoriander - färsk
1 krmSvartpeppar
1 stGranatäpple
0,5 tskSalt
Recept 2: Halloumistroganoff
1 mskOlivolja
1 dlYoghurt för Matlagning
400 gHalloumi
Gurksallad
0,5 stCitron - Eko
1 stGurka
1 tskOlivolja
0,5 stKoriander - färsk
1 krmSalt
0,5 krmSvartpeppar
Tillbehör
400 gRis
Recept 1: Tomatsås
2 krmChiliflakes
1 stGul lök
2 klyftaVitlök Vanlig
2 krmIngefära Malen
1,5 tskSpiskummin
0,5 stCitron - Eko
3 krmKanel
2 mskGrönsaksbuljong Eko
1 dlVatten
2 krmSalt
780 gPasserade Tomater
1 mskBalsamvinäger
2 mskTomatpuré
0,25 stKoriander - färsk
1 tskHonung Flytande
1 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Recept 1: Indiska köttbullar i kryddig tomatsås med couscous, 40 min tillagning. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök tillsammans med spiskummin, kanel, ingefära och chiliflakes utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs ytterligare 30 sek under omrörning. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljong och honung och låt såsen småputtra under lock.

2

Köttbullar: Blanda lammfärsen i en bunke med salt, spiskummin, riven vitlök, citronskal och yoghurt. Blanda väl och forma 16 köttbullar med vattensköljda händer.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttbullarna på medelhög värme så att de får fin färg runt om.

4

Couscous: Tillred couscous enligt anvisning på förpackningen.

5

Tomatsås: Tillsätt citronsaft och finhackad koriander i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Häll över hälften av tomatsåsen i en förvaringsburk och spara till recept 2.

6

Köttbullar: Lägg ner köttbullarna i kastrullen med tomatsåsen och låt puttra 5 min.

7
  1. Köttbullar: Lägg ner köttbullarna i kastrullen med tomatsåsen och låt puttra 5 min.
8

Couscous: Blanda couscousen med olja, vinäger, salt, peppar, granatäppelkärnor och finhackad koriander.

Servera de indiska köttbullarna i tomatsås med couscous.

Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av tomatsåsen.

9

Recept 2. Halloumistroganoff med syrlig gurksallad, 10 min tillagning. Ta fram tomatsåsen från recept 1.

10
  1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
11

Halloumistroganoff: Värm tomatsåsen i en kastrull. Tillsätt yoghurt och låt såsen sjuda 2 min.

12

Tärna halloumin och stek den gyllenbrun i olja på medelhög värme. Tillsätt halloumin i tomatsåsen.

13

Gurksallad: Hyvla gurkan på längden. Finhacka koriander och riv citronskal. Blanda samman i en skål och tillsätt citronsaft, olja, en nypa salt och peppar.

Lägg upp ris och halloumistroganoff på tallrikar och servera med gurksallad.

Bild:

Nurlan Emir