Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Indiska köttbullar | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 msk | Olivolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Lammfärs | |
1,25 tsk | Salt | |
0,5 st | Citron - Eko | |
1 tsk | Spiskummin | |
Couscous | ||
1 msk | Olivolja | |
240 g | Couscous | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
0,25 st | Koriander - färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Granatäpple | |
0,5 tsk | Salt | |
Recept 2: Halloumistroganoff | ||
1 msk | Olivolja | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
400 g | Halloumi | |
Gurksallad | ||
0,5 st | Citron - Eko | |
1 st | Gurka | |
1 tsk | Olivolja | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 krm | Salt | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
Tillbehör | ||
400 g | Ris | |
Recept 1: Tomatsås | ||
2 krm | Chiliflakes | |
1 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Ingefära Malen | |
1,5 tsk | Spiskummin | |
0,5 st | Citron - Eko | |
3 krm | Kanel | |
2 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
1 dl | Vatten | |
2 krm | Salt | |
780 g | Passerade Tomater | |
1 msk | Balsamvinäger | |
2 msk | Tomatpuré | |
0,25 st | Koriander - färsk | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar |
Recept 1: Indiska köttbullar i kryddig tomatsås med couscous, 40 min tillagning. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök tillsammans med spiskummin, kanel, ingefära och chiliflakes utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs ytterligare 30 sek under omrörning. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljong och honung och låt såsen småputtra under lock.
Köttbullar: Blanda lammfärsen i en bunke med salt, spiskummin, riven vitlök, citronskal och yoghurt. Blanda väl och forma 16 köttbullar med vattensköljda händer.
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttbullarna på medelhög värme så att de får fin färg runt om.
Couscous: Tillred couscous enligt anvisning på förpackningen.
Tomatsås: Tillsätt citronsaft och finhackad koriander i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Häll över hälften av tomatsåsen i en förvaringsburk och spara till recept 2.
Köttbullar: Lägg ner köttbullarna i kastrullen med tomatsåsen och låt puttra 5 min.
Couscous: Blanda couscousen med olja, vinäger, salt, peppar, granatäppelkärnor och finhackad koriander.
Servera de indiska köttbullarna i tomatsås med couscous.
Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av tomatsåsen.
Recept 2. Halloumistroganoff med syrlig gurksallad, 10 min tillagning. Ta fram tomatsåsen från recept 1.
Halloumistroganoff: Värm tomatsåsen i en kastrull. Tillsätt yoghurt och låt såsen sjuda 2 min.
Tärna halloumin och stek den gyllenbrun i olja på medelhög värme. Tillsätt halloumin i tomatsåsen.
Gurksallad: Hyvla gurkan på längden. Finhacka koriander och riv citronskal. Blanda samman i en skål och tillsätt citronsaft, olja, en nypa salt och peppar.
Lägg upp ris och halloumistroganoff på tallrikar och servera med gurksallad.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Ingefära Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel