Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Burgare | ||
1 st | Ägg | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
450 g | Nötfärs | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
70 g | Pesto Grön | |
125 g | Mozzarellaost | |
0,5 st | Isbergssallat | |
280 g | Hamburgerbröd | |
Potatisklyftor | ||
700 g | Potatis Fast | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Ugnsbakade tomater | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatisklyftor: Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugn i ca 30-40 min.
Ugnsbakade tomater: Halvera tomaterna och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra efter smak. Rosta i ugnen under potatisen i ca 20 min.
Burgare: Lägg färsen i en bunke. Skölj och finhacka basilika och skala och riv vitlök. Blanda med färsen och tillsätt ägg, salt och peppar. Blanda om och forma 4 burgare med vattensköljda händer.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på medelhög värme i ca 3-4 min på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt burgarna steka klart i pannan i ca 7 min eller tills burgarna är helt genomstekta.
Tillbehör: Skölj salladen och riv loss 4 blad. Värm bröden i ugnen strax innan servering. Skär mozzarellan i 4 skivor.
Montering: Bred pesto på brödens undersida. Lägg på ett salladsblad, burgare, mozzarellaskiva och toppa med bakade tomater. Servera tillsammans med potatisklyftor.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Mozzarella 125g Michelangelo
2 Hamburgerbröd Brioche 4-p 200g Garant