Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 st | Grönsaksbuljong | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Mellanmjölk | |
3 msk | Lingon Fryst | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
0,5 st | Purjolök | |
100 g | Kantareller | |
500 g | Laxfilé | |
1 msk | Smör | |
2 krm | Salt | |
1 tsk | Enbär | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
900 g | Potatis Fast |
Sätt ugnen på 180 grader.
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Fräs på kantarellerna i en klick smör i en varm stekpanna i ca 3 min.
Skär laxen i kuber. Skölj och skär purjolöken i 2 cm stora bitar. Lägg laxbitar och purjolök i en ugnsfast form och strö över kantareller, lingon, timjan, salt, svartpeppar och krossade enbär.
Koka upp grädde och mjölk med buljongen och slå sedan över fisken. Sätt in i ugnen ca 15- 20 min.
Servera laxen tillsammans med kokt eller pressad potatis.
Näringsvärde: 732 KCAL 34 G PROTEIN 45 G FETT 38 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria