Gå vidare till huvudinnehåll
Kantarelldoftande lax i ugn med lingon
Mari Bergman

Kantarelldoftande lax i ugn med lingon

30 minEnkelt
654,25 kr
4 portioner 66,80 kr per portion
En värmande hösträtt där skogens läckerheter får vara tillbehör till laxen.

1,5 stGrönsaksbuljong
3 dlVispgrädde
1 dlMellanmjölk
3 mskLingon Fryst
1 tskTimjan - torkad
0,5 stPurjolök
100 gKantareller
500 gLaxfilé
1 mskSmör
2 krmSalt
1 tskEnbär
2 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
900 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

3

Fräs på kantarellerna i en klick smör i en varm stekpanna i ca 3 min.

4

Skär laxen i kuber. Skölj och skär purjolöken i 2 cm stora bitar. Lägg laxbitar och purjolök i en ugnsfast form och strö över kantareller, lingon, timjan, salt, svartpeppar och krossade enbär.

5

Koka upp grädde och mjölk med buljongen och slå sedan över fisken. Sätt in i ugnen ca 15- 20 min.

Servera laxen tillsammans med kokt eller pressad potatis.

Näringsvärde: 732 KCAL 34 G PROTEIN 45 G FETT 38 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd