Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Palsternacksmos | ||
500 g | Palsternacka | |
1 dl | Mellanmjölk | |
300 g | Potatis Mjölig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Smör | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
Senapssås | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Dijonsenap | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Till servering | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 krm | Flingsalt | |
1 st | Broccoli Färsk | |
Kassler med päron | ||
25 g | Smör | |
400 g | Päron Conference | |
600 g | Kassler |
Värm ugnen till 200° C. Skär kasslern i 6-8 skivor. Skär päronen i fjärdedelar och kärna ur. Lägg kasslerskivorna i en ugnsfast form tillsammans med päronklyftorna. Smält smöret och häll på det. Ställ in formen i ugnen i ca 10 minuter.
Skala palsternackor och potatis. Dela i bitar och koka mjuka, det tar ca 15 minuter.
Hacka hälften av persiljan fint, och blanda samman med de övriga ingredienserna till senapssåsen. Häll såsen över kasslerna och päronen, och stek i ytterligare 10 minuter.
Dela broccolin i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av och smaksätt med lite flingsalt.
Mosa de kokta palsternackorna och potatisarna tillsammans med smör och mjölk till ett fint mos. Använd potatisstöt, mixerstav eller visp. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Häll eventuellt i mer mjölk om lösare mos önskas.
Servera kasslern med palsternacksmoset och broccolibuketterna.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt