Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kikärtsbiffar | ||
1 msk | Rapsolja | |
200 g | Veg. Biffar/Bullar | |
Glaserade morötter | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Vanliga morötter | |
1 msk | Honung Flytande | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Smör | |
Tillbehör | ||
30 g | Machesallat | |
Hasselbackspotatis | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
30 g | Mandlar | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis Fast | |
Champinjonsås | ||
1 msk | Smör | |
100 g | Färska champinjoner | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 st | Gul lök | |
0,5 st | Grönsaksbuljong |
Sätt ugnen på 175 grader.
Hasselbackspotatis: Lägg potatisen i en träsked och skär skivor ner till kanten. Pensla med lite smör eller olja, salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen i ca 45 minuter.
Champinjonsås: Putsa och skiva svampen. Skala och finhacka löken.
Stek svampen utan smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt sedan smör och hackad lök och fräs i några minuter.
Tillsätt grönsaksbuljong och grädde, låt det sjuda i ca 10 minuter eller tills du fått önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
Kikärtsbiffar: Tillred biffarna enligt anvisning på förpackningen. Forma 8 st biffar och stek dem i olja i ca 5 min på medelvärme på båda sidor. Lägg över på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen. Torka ur pannan.
Glaserade morötter: Skala och skär morötterna i korta stavar. Värm lite smör eller olja i en stekpanna, tillsätt morötterna och bryn på medelhög värme i ca 5 minuter.
Salta och peppra efter smak och tillsätt honung. Stek morötterna så att de får en fin färg och konsistens.
Pressa över lite citronsaft och låt det koka in.
Toppa hasselbackspotatisen med hackade mandlar och servera med biffar, champinjonsås, glaserade morötter och sköljd sallad.
Näringsvärde: 588 kcal, 16 g protein, 26 g fett, 68 g kolhydrater.
Bild:
Risenta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio