Gå vidare till huvudinnehåll
Köttbullar med pepparkakskryddor

Köttbullar med pepparkakskryddor

30 minEnkelt
245,85 kr
10 portioner 8,62 kr per portion
Kanske låter det lite underligt men jag lovar att de goda pepparkakskryddorna

2,5 dlVispgrädde
3 tskPepparkakskrydda
100 gKalvfärs
300 gNötfärs
0,5 stGul lök
4 mskStröbröd
Instruktioner
1

Häll grädden över ströbrödet och låt svälla i 10 minuter. Fräs löken i smör under tiden.

2

Blanda ner färsen, löken och pepparkakskryddorna i gräddblandningen. Smaka av med salt och peppar.

3

Forma bullar av färsen med vattensköljda händer. Bryn smöret i en stekpanna och lägg ner köttbullarna. Vänd runt bullarna så att de får en fin yta runtom. Sänk värmen och låt dem eftersteka under lock i 5-10 minuter.