Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
300 g | Spaghetti | |
0,5 dl | Mjölk | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Olivolja | |
200 g | Morötter | |
1 st | Gul lök | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 st | Basilika - färsk | |
500 g | Nötfärs | |
2 dl | Vatten | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Pastasås Basilika | |
50 g | Riven Ost | |
2 tsk | Salt |
Värm ugnen till 180 grader.
Koka upp saltat vatten till pastan och koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna.
Fräs färsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och morötter och fräs ytterligare 2-3 min.
Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, pastasås, grönsaksbuljong, 2 dl av det kokande pastavattnet och finhackad basilika. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5-7 min. Smaka av med salt och peppar.
Sila av pastavattnet och tillsätt lite olivolja till pastan.
Blanda creme fraiche med mjölk och riven ost.
Häll ut köttfärssåsen i en ugnsfast form. Gör ca 8-10 spaghettisnurror och lägg ner i såsen. Ringla ostsåsen över gratängen och gratinera i ugn i ca 10 min.
Servera köttfärsgratängen med en god sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 771 kcal, 44 g protein, 33 g fett, 70 g kolhydrater
Bild:
Lina Eriksson
1 Mellanmjölk Laktosfri 1,5% 1,5L Valio
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt