Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Varm kålsallad | ||
125 g | Grönkål | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
150 g | Brysselkål | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 tsk | Olivolja | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Citron | |
1 dl | Vatten | |
1 dl | Matlagningsgrädde | |
1,5 tsk | Olivolja | |
250 g | Laxfilé Fryst | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
25 g | Parmesanost |
Lax: Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
Tillsätt grädde, vatten och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.
Varm kålsallad: Dela brysselkålen på mitten. Skala och riv vitlök. Fräs brysselkålen med vitlök och chiliflakes i olja i en stekpanna, ca 5 min. Tillsätt strimlad grönkål och fräs ytterligare 2-3 min. Krydda med salt och peppar efter smak.
Lax: Riv citronskal och finhacka gräslöken. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och gräslök.
Lägg den varma kålsalladen på ena sidan i pannan med laxen eller servera den vid sidan av.
Näringsvärde: 483 kcal, 34 g protein, 33 g fett, 11 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria