Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
2 krm | Svartpeppar | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
Frästa grönsaker | ||
150 g | Sugarsnaps | |
0,5 st | Purjolök | |
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
500 g | Vitkål | |
Sallad | ||
65 g | Salladsmix | |
250 g | Körsbärstomater | |
Recept 1: Tomatsås | ||
2 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 msk | Olivolja | |
1 dl | Vatten | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Salt | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
800 g | Körsbärstomater Konserverade | |
0,5 st | Purjolök | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar | |
Recept 2: Köttfärsgratäng | ||
100 g | Riven Gratängost | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Salt | |
Gratinerad potatis | ||
1 200 g | Potatis Fast | |
1 krm | Svartpeppar | |
50 g | Riven Gratängost | |
0,5 tsk | Salt |
Recept 1: Kyckling i tomatsås med gratinerad potatis, 45 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader.
Potatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Tomatsås: Skölj och finhacka purjolök. Skala och finhacka vitlök.
Fräs lök, vitlök, basilika och oregano i olja. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning 30 sek. Tillsätt körsbärstomater, vatten, buljong och honung och låt såsen puttra på svag värme. Smaka av såsen med salt och peppar.
Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen 2 min/ sida. Sänk sedan värmen och låt kycklingen bli klar i stekpannan.
Potatis: Sila av potatisvattnet. Lägg undan 500 gram potatis till recept 2. Lägg resterande potatis i en ugnsfast form. Krossa varje potatis med en gaffel och strö över riven ost och svartpeppar. Gratinera i ugn i 10 min.
Frästa grönsaker: Hyvla vitkålen och strimla purjolöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kål och purjolök i ca 4-5 min. Krydda med salt. Lägg över hälften av kålfräset i en förvaringsburk och spara till recept 2. Tillsätt sugarsnaps i pannan och låt de bli varma tillsammans med resterande kålfräs.
Tomatsås: Häll över hälften av tomatsåsen i en förvaringsburk och spara till recept 2.
Servera kycklingen med tomatsås, gratinerad potatis och frästa grönsaker.
Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av tomatsåsen, 500 gram kokt potatis och hälften av kålfräset.
Recept 2. Köttfärsgratäng, 20 min tillagning. Ta fram kokt potatis, tomatsås och fräst kål från recept 1.
Värm ugnen till 200 grader.
Bryn köttfärsen genomstekt i olja. Tillsätt salt, peppar och tomatsås och låt såsen puttra 5 min.
Skiva den kokta potatisen. Blanda creme fraiche med riven ost.
Varva köttfärssås, skivad potatis, fräst kål och ostsås i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager ostsås och gratinera i ugnen i 10-15 min.
Tillbehör: Blanda salladen med halverade cocktailtomater. Servera köttfärsgratängen med sallad vid sidan av.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Riven Ost Gratäng 23% Garant