Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
2 dl | Ris | |
1 st | Broccoli | |
Kycklingrullader | ||
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
140 g | Creme Soltorkade Tomater | |
630 g | Kyckling Minutfilé | |
150 g | Fetaost | |
0,5 dl | Vatten | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Tandpetare |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Kycklingrullader: Salt och peppra kycklingfiléerna.
Skölj och finhacka basilika samt skala och riv vitlök. Rör ihop creme fraiche med basilika, vitlök, smulad fetaost, soltorkad tomatkräm, salt och peppar.
Portionera ut hälften av fetaoströran jämt fördelat på filéerna. Spara hälften av röran till senare. Rulla ihop kycklingfiléerna och lägg i en ugnsfast form. Sätt en tandpetare i rulladerna.
Häll i ½ dl vatten i den resterande fetaoströran och rör om. Sprid ut röran över kycklingen. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
Tillbehör: Dela broccolin i små buketter. Koka i saltat vatten i någon minut.
Servera kycklingrulladerna med ris och nykokt broccoli.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 699 kcal. 48 g protein, 32 g fett, 52 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria