Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Apelsindressing | ||
2 msk | Olivolja | |
1 tsk | Senap Grovkornig | |
1 st | Apelsin | |
2 krm | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Auberginesallad | ||
2 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
2 dl | Quinoa | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
0,5 st | Gul lök | |
225 g | Haricot Verts Fryst | |
100 g | Ruccolasallat | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 st | Aubergine | |
1 tsk | Honung | |
1 tsk | Paprikakrydda |
Sätt ugnen på 200 grader.
Auberginesallad: Koka gryn enligt anvisning på förpackningen och skölj det sedan kallt. Skölj ruccolan och lägg upp på ett fat.
Skala och klyfta löken tunt och skala och finhacka vitlök. Skölj auberginen och skär den i sockerbitsstora tärningar. Lägg i en ugnsfast form och tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 20 min.
Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten. Hetta upp olja med spiskummin, paprikapulver och salt i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt kikärtorna och fräs dem i kryddblandningen ca 5 min. Tillsätt honung och haricots verts och låt det fräsa ytterligare 2 min så att haricots vertsen blir varma.
Apelsindressing: Skölj apelsinen och riv skalet ner i en skål. Pressa ur saften och tillsätt olja, senap, salt och peppar. Blanda om ordentligt.
Blanda det kokta grynet med dressingen och lägg ovanpå ruccolan på fatet. Fördela den rostade auberginen och kikärtsblandningen över.
Näringsvärde: 505 kcal, 16 g protein, 16 g fett, 64 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Apelsin EKO "Navelinas" Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Paprikapulver 37g Santa Maria