Gå vidare till huvudinnehåll
Mathems klassiska julbord för 8 personer
Mari Bergman

Mathems klassiska julbord för 8 personer

5 tMedel
3 241,50 kr
8 portioner 287,36 kr per portion
Vi har tagit fram ett inspirerande och klassiskt julbord för 8 personer! Kalla julbordet: två sorters färdig sill, matjesill med rödlök, gräslök och gräddfil, Västerbottenssill, potatis, gravad lax med citron och hovmästarsås, grönkålspizza, ägghalvor med löjrom, knäckebröd och julost. Varma julbordet: julskinka, köttbullar, prinskorv, ribs, Janssons frestelse, brysselkålssallad med brynt smör och hasselnötter, apelsin- och granatäppelsallad med fetaost och senapsdressing. Du kan enkelt välja till produkter, ta bort produkter eller byta ut efter egna önskemål. Klicka hem hela julbordet och njut av en god jul! Se alla tillhörande recept här

Kryddor och smaksättare
150 gRostad Lök
65 gAllroundmarinad
1 krmSvartpeppar
200 gHovmästarsås
1 tskDijonsenap
1,2 dlSenap Grovkornig
1 tskFlingsalt
1 krmSalt
4 mskKalvfond Buljong
4 krmKryddpeppar Malen
1,5 dlStröbröd
5 mskOlivolja
1 mskVit balsamvinäger
2 mskPotatismjöl
Kött och fisk
600 gPrinskorv
440 gLöksill
250 gAnsjovisfiléer
400 gMatjessill
1 stJulskinka
420 gInläggningssill
1,1 kgSpare Ribs
300 gLax Gravad
1 kgBlandfärs
80 gLöjrom
440 gSenapssill
Ost och mejeri
100 gÄdelost
150 gFetaost
4 dlVispgrädde
8 stÄgg
2 dlYoghurt för Matlagning
500 gCheddarost
300 gRiven Västerbottensost
1 dlMajonnäs
250 gSmör
Frukt och grönt
1 stPersilja - färsk
500 gBrysselkål
1 stDill - färsk
1 stGranatäpple
2 stApelsin
200 gRomansallat
125 gGrönkål
1 stFänkål Färsk
1 stGul lök
1 kgDelikatesspotatis
2 stFikon Färska
1 stGräslök - färsk
450 gCitron, (3 st)
1 stVitlök Vanlig
2 stRödlök
65 gSalladsmix
1 kgPotatis Fast
Övrigt
150 gHasselnötter
50 gSötmandel Spån
1 stBakplåtspapper
400 gPizzadeg - Surdeg
550 gSpisbröd
Instruktioner
1

Koka ägg och förvara i kylen.

2

Koka brysselkål och förvara i kylen.

3

Tillaga Janssons frestelse och förvara i kylen.

4

Rulla och stek köttbullar. Frys in och ta fram på julaftonsmorgon.

5

Griljera julskinkan och förvara i kylen.

Julafton:

6

Ta fram och tina köttbullarna.

7

Tillaga Västerbottenssillen.

8

Förbered ingredienser till grönkålspizzan.

9

Tillaga ribsen.

10

Värm Janssons frestelse.

11

Stek prinskorv och värm köttbullar.

12

Tillaga apelsin- och granatäppelsalladen.

13

Tillaga brysselkålssalladen.

14

Koka potatis.

15

Finhacka rödlök och gräslök och lägg upp i skålar.

16

Montera ägghalvor med rom, finhackad rödlök och dill.

17

Lägg upp gravad lax, citronskivor och hovmästarsås på ett vackert fat.

18

Gratinera grönkålspizzan.

19

Ta fram ost, knäckebröd, färdig sill, matjessill och gräddfil.

20

Duka upp till ett härligt julbord och njut av en fridfull jul.

Bild:

Nurlan Emir