Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Matjessill | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
1 tsk | Salt | |
3 dl | Gräddfil | |
20 g | Smör | |
1 st | Äpple Golden Delicius | |
75 g | Citron, (0,5 st) | |
700 g | Färskpotatis | |
4 st | Ägg |
Matjestallrik: Skölj potatisen och koka i saltat vatten i ca 15-20 min.
Koka äggen mjukkokta i ca 7 min. Spola äggen kalla och skala dem. Grovhacka äggen.
Skala äpplet och tärna det smått.
Skala och finhacka rödlöken och skölj och finhacka gräslöken. Skär citronen i klyftor.
Bryn smöret i en kastrull.
Fördela potatis och matjessill på ett vackert fat. Ringla över det brynta smöret och toppa med hackat ägg, äppeltärningar, hackad rödlök och gräslök. Lägg citronklyftor runt om. Häll gräddfil i en skål och servera till matjestallriken.
Bild:
Roland Persson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1