Gå vidare till huvudinnehåll
Medelhavsgrönsaker på plåt med halloumi och hummus
Mari Bergman

Medelhavsgrönsaker på plåt med halloumi och hummus

30 minMedel
202,65 kr
2 portioner 61,53 kr per portion
Fräsch och lättlagad vegetarisk rätt med halloumi, grönsaker och hummus. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Medelhavsgrönsaker
1 tskTimjan - torkad
1 stZucchini
1 krmSvartpeppar Malen
1 stRödlök
0,5 mskBalsamvinäger
1 klyftaVitlök Vanlig
30 gFärsk bladspenat
1 stGul Paprika
250 gKörsbärstomater
150 gGrillost
1 stBasilika - färsk
1 krmSalt
Tillbehör
100 gHummus
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.

2

Medelhavsgrönsaker: Skölj alla grönsaker. Skär zucchinin i skivor och dela paprikan i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlök.

3

Lägg alla grönsaker, lök och vitlök på plåten och tillsätt timjan, finhackad basilika, balsamvinäger, 0,5 msk olja samt salt och peppar efter smak.

4

Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen i ca 20 min.

5

Skär halloumin i skivor. Hetta upp 0,5 msk olja i en stekpanna och stek halloumiskivorna på ena sidan. Ta ut grönsakerna och lägg halloumiskivorna med stekytan upp över grönsakerna och sätt in i ugnen i ytterligare 5 min.

6

Blanda grönsaker och halloumi med spenat och servera med hummus vid sidan av.

Näringsvärde: 484 kcal, 23 g protein, 33 g fett, 22 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir