Gå vidare till huvudinnehåll
Mexikanska böntacos
Mari Bergman

Mexikanska böntacos

30 minEnkelt
262,85 kr
4 portioner 31,70 kr per portion
Ett helt fantastiskt vegetariskt recept på Mexikanska böntacos med limepicklad kål och guacamole. Tips, den limepicklade kålen kan med fördel göras en dag i förväg.

Kål
1 tskSalt
1 stLime
1 tskVitvinsvinäger
1 mskVatten
1 tskHonung Flytande
250 gVitkål
Bönröra
295 gKrossade Tomater
1 tskTorkad oregano
2 krmChiliflakes
800 gKidneybönor
1 stRödlök
0,5 tskSalt
1 tskHonung Flytande
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskSpiskummin
1 tskPaprikakrydda
Guacamole
2 stAvokado
1 stLime
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
1 stPaprika
1 stKrispsallat
1 stKoriander - färsk
1 stTacoskal Tubs
Instruktioner
1

Kål: Skölj och strimla kålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda i en skål med rivet limeskal- och saft, honung, salt, vatten och vinäger. Massera kålen med händerna ordentligt och låt stå till servering.

2

Bönröra: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en varm panna. Tillsätt avrunna bönor, chiliflakes, spiskummin, paprikapulver, oregano, salt och peppar. Fräs ihop och tillsätt krossade tomater och honung. Låt puttra ihop 5 min.

3

Guacamole: Mosa ihop avokadoköttet med rivet limeskal- och saft. Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj och strimla sallad. Skölj och tärna paprika och skölj och grovhacka koriandern. Fyll dina taco tubs med sallad, bönröra, paprikatärningar, picklad kål och guacamole. Toppa med lite koriander.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 469 kcal, 17 g protein, 16 g fett, 56 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell