Gå vidare till huvudinnehåll
Mörk chokladkaka med grädde
Kokbok

Mörk chokladkaka med grädde

1 tEnkelt
508,60 kr
6 portioner 48,03 kr per portion
En riktig chokladdröm! Mörk chokladkaka med grädde och knapriga nötter, tillagad i Bosch Autocook; en slowcooker, riskokare, ångkokare, risottomaskin, fritös, sous vide och tryckkokare; Allt i en och samma maskin!

Tillbehör
1 dlPhysalis
2 dlVispgrädde
1 mskKokosmjöl
1 dlKokossocker
1 tskBakpulver
150 gMörk chokladkaka
4 stÄgg
50 gSmör
150 gMandelmjöl, ca 2 dl
Chokladöverdrag
0,5 tskHavssalt
1 tskHonung Flytande
150 gMörk chokladkaka
1 dlHasselnötter
2 mskVispgrädde
Instruktioner
1

Separera äggen och vispa ihop äggulor och socker i en skål. Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med smör. Blanda ner chokladblandningen tillsammans med mjöl och bakpulver i skålen. Vispa runt.

2

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner i chokladsmeten. Smörj din Autocook med smör och strö på mjöl. Häll i smeten och stäng locket. Tryck på ”baking”, ”long”, ”start”. Ta ur kakan och låt svalna.

3

Gör under tiden chokladöverdraget genom att smälta choklad i ett vattenbad och blanda ner grädde. Vispa om och bred över chokladcrémen. Grovhacka nötterna och rosta i en stekpanna. Ringla över flytande honung och strö på lite salt. Lägg nötterna över kakan och ställ kallt tills servering.