Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 dl | Physalis | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Kokosmjöl | |
1 dl | Kokossocker | |
1 tsk | Bakpulver | |
150 g | Mörk chokladkaka | |
4 st | Ägg | |
50 g | Smör | |
150 g | Mandelmjöl, ca 2 dl | |
Chokladöverdrag | ||
0,5 tsk | Havssalt | |
1 tsk | Honung Flytande | |
150 g | Mörk chokladkaka | |
1 dl | Hasselnötter | |
2 msk | Vispgrädde |
Separera äggen och vispa ihop äggulor och socker i en skål. Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med smör. Blanda ner chokladblandningen tillsammans med mjöl och bakpulver i skålen. Vispa runt.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner i chokladsmeten. Smörj din Autocook med smör och strö på mjöl. Häll i smeten och stäng locket. Tryck på ”baking”, ”long”, ”start”. Ta ur kakan och låt svalna.
Gör under tiden chokladöverdraget genom att smälta choklad i ett vattenbad och blanda ner grädde. Vispa om och bred över chokladcrémen. Grovhacka nötterna och rosta i en stekpanna. Ringla över flytande honung och strö på lite salt. Lägg nötterna över kakan och ställ kallt tills servering.
1 Kokossocker EKO 500g Superfruit
3 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel