Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Sugarsnaps | |
0,5 st | Purjolök | |
1 msk | Smör | |
700 g | Potatis Fast | |
Torsk | ||
75 g | Parmesanost | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
600 g | Torskrygg Fryst | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Mjölk | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
Torsk: Lägg den tinade torskryggen i en ugnsfast form. Salta och peppra lite försiktigt.
Riv osten grovt på ett rivjärn och vispa ihop med creme fraiche och mjölk i en bunke. Skala och riv i vitlök. Tillsätt salt och peppar. Blanda om och täck fisken med ostblandningen. Gratinera i ugn i ca 15-20 min.
Tillbehör: Skölj sugarsnaps och purjolök. Dela sugarsnapsen på längden. Strimla purjolöken på längden.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs purjolöken i ca 2-3 min på medelvärme under omrörning. Tillsätt sugarsnapsen strax före servering och låt de steka med i ca 1 min så att de blir varma. Salta och peppra efter smak.
Servera den gratinerade torsken med pressad potatis och grönsaker.
Näringsvärde: 460 kcal, 39 g protein, 17 g fett, 35 g kolhydrater
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
33,25 kr /kg
998,53 kr /kg
266,33 kr /kg
54,71 kr /kg
72,95 kr
19,98 kr /kg
433,00 kr /kg
69,00 kr /l
307,14 kr /kg
199,09 kr /kg
15,97 kr /l