Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta all'Amatriciana
Mari Bergman

Pasta all'Amatriciana

20 minEnkelt
240,10 kr
4 portioner 28,58 kr per portion
Pasta, den perfekta vardagsmaten då det går snabbt att laga. I detta härliga recept serveras pastan med en mustig tomatsås och knaperstekt bacon. Det går lika bra att använda vegetariskt bacon för att göra rätten helt vegetarisk.

Tillbehör
0,5 stGurka
240 gBacon Skivat
320 gTagliatelle
50 gGrana Padano
220 gHaricot Verts Fryst
0,5 stPersilja - färsk
Tomatsås
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskTorkad oregano
0,5 mskBalsamvinäger
1 krmChiliflakes
1 tskHonung
380 gKrossade Tomater
1 stRödlök
1 krmSalt
1 mskTomatpuré
1 mskGrönsaksbuljong
0,5 mskBasilika - fryst
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med chiliflakes, oregano och basilika i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs 10 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, buljong och honung och låt såsen småputtra under lock. Smaka av med lite salt och peppar.

3

Tillbehör: Strimla baconet och fräs det knaprigt i en panna utan fett.

4

Värm haricots vertsen ca 1-2 min i en kastrull med varmt vatten.

5

Skölj och skär gurkan i stavar.

6

Skölj och finhacka persilja och riv osten.

7

Sila av pastavattnet och blanda pastan med tomatsåsen. Strö över bacon, riven ost och persilja. Servera med haricots verts och gurkstavar.

Näringsvärde: 658 kcal, 26 g protein, 31 g fett, 64 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell