Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med pumpapuré, fetaost och spenat
Mari Bergman

Pasta med pumpapuré, fetaost och spenat

30 minEnkelt
320,50 kr
4 portioner 43,49 kr per portion
Pumpa är både nyttigt och gott. Här gör vi en len och smakrik puré av den och blandar sedan med färsk pasta och fetaost. En riktigt god vardagsrätt som även passar till halloween.

Pumpapuré
0,5 stChilipeppar Färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja, Extra Virgin
3,5 dlVatten
0,5 stLök
600 gButternutpumpa
1 tskSalt
300 gVanliga morötter
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stCitron
1 mskFärsk ingefära
Tillbehör
70 gFärsk bladspenat
150 gFetaost
400 gFärsk pasta
0,5 stPersilja - färsk
50 gPumpakärnor
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Pumpapuré: Skär bort skalet från pumpan, kärna ur och skär den i bitar om 2 cm. Skala och slanta morötterna. Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och grovhacka chilin.

3

Hetta upp olja i en kastrull och fräs allting under omrörning ca 2-3 min. Tillsätt vatten, salt och peppar och låt grönsakerna puttra under lock ca 10 min och sedan utan lock i 5 min.

4

Mixa grönsakerna till en puré med hjälp av en stavmixer. Tillsätt saft och skal från ½ citron och smaka av. Krydda ev med mer salt och peppar.

5

Tillbehör: Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

6

Skölj spenat och skölj och grovhacka persilja.

7

Sila av pastavattnet och blanda pastan med pumpapuré och spenat. Lägg upp på ett fat och strö över fetaost, pumpafrön och persilja. Servera meddetsamma.

Näringsvärde: 555 kcal, 21 g protein, 20 g fett, 68 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell