Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lemoncurdgrädde | ||
6 dl | Vispgrädde | |
640 g | Lemon Curd | |
Marängbottnar | ||
4 msk | Citron | |
1,5 tsk | Majsstärkelse | |
4 st | Ägg | |
3 dl | Strösocker | |
250 g | Blåbär | |
250 g | Hallon Färska | |
250 g | Jordgubbar Färska |
Värm ugnen till 150 grader.
Marängbotten: Separera äggvitorna från gulorna. Vispa upp äggvitorna hårt, bunken skall gå att vända upp och ner.
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa. Tillsätt citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i majsstärkelse.
Ta fram två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Fördela marängsmeten på plåtarna och gör två lika stora cirklar 20 cm i diameter. Bred ut smeten så att kanterna är något högre än in mot mitten. Grädda marängbottnarna och sänk efter 15 minuter värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Ta ut marängbottnarna och låt svalna.
Lemoncurdgrädde: Vispa grädden fluffig. Häll lemoncurden i en skål men spara ca ½ burk till toppingen.
Ta en liten klick grädde och blanda med lemoncurden så den blir lätt och smidig. Vänd slutligen ner lemoncurdblandningen i resten av grädden. Blanda om försiktigt.
Topping: Skölj bären.
Montering: Lägg en av marängbottnarna på ett tårtfat. Klicka ut hälften av lemoncurdgrädden och strö över ¼ av bären. Toppa med den andra marängbotten och fördela resten av lemoncurdgrädden över. Toppa med resten av bären. Spritsa eller klicka ut små toppar av resten av lemoncurden runt om pavlovan.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g