Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Chiliflakes | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
500 g | Penne | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Kokosmjölk | |
350 g | Butternutpumpa, (0,5 st) | |
0,5 tsk | Paprikakrydda |
Pumpasås: Sätt ugnen på 200 grader.
Skär butternutpumpan i mindre bitar (2x2 cm ca) och lägg dem tillsammans med skalade vitlöksklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.
Tillaga i ugn ca 20-25 minuter, tills pumpaköttet mjuknat helt.
Pasta: Tillaga pastan enligt anvisning på paketet.
Sätt över pumpan och vitlöksklyftorna i en skål tillsammans med ca ½ dl kokosmjölk och mixa slätt med en stavmixer.
Häll över mixen i en kastrull, tillsammans med resterande kokosmjölk och låt koka upp.
Tillsätt paprikakrydda och chiliflakes. Smaka av med salt och svartpeppar. Om du tycker att såsen är för tjock, späd med lite vatten.
Häll av pastavattnet och blanda ihop pastan med pumpasåsen. Toppa gärna med lite persilja, hackad chili och/eller flingsalt.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Paprikapulver 37g Santa Maria