Gå vidare till huvudinnehåll
Pickle Pizza med ranchdressing
Mari Bergman

Pickle Pizza med ranchdressing

30 minEnkelt
307,20 kr
4 portioner 28,20 kr per portion
Pickles på Pizza? Låter kanske konstigt men oj vad gott det är. Ett recept som bara måste testas. Servera som ett tilltugg till fördrinken. En given succé.

Dillolja
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmHonung Flytande
0,5 tskVitlökspulver
0,5 stDill - färsk
2 krmSalt
1 dlOlivolja
1 tskDill - torkad
1 krmSvartpeppar
Ranchdressing
0,25 stPersilja - färsk
0,5 tskDijonsenap
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskMajonnäs
0,5 krmSvartpeppar
1 krmSalt
0,25 stDill - färsk
1 dlCreme Fraiche Naturell
Pizza
150 gRiven Mozzarellaost
2 krmDill - torkad
400 gPizzadeg - Surdeg
1 dlSmörgåsgurka
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Värm ugnen till 220 grader.

2

Lägg ut smörgåsgurkan/pickles på hushållspapper och låt ligga och dra i ca 5 min så att överflödig vätska försvinner.

3

Dillolja: Mixa samman olja, färsk dill, torkad dill, riven vitlök, vitlökspulver, salt, peppar och honung i en hög mixerbunke med hjälp av en stavmixer till en slät dillolja.

4

Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt med lite mjöl. Dra ut degen till en rund pizzaform. Ringla över dillolja och strö över riven ost. Fördela smörgåsgurkan/pickles över pizzan. Strö över torkad dill och svartpeppar från kvarn. Grädda i ugn i ca 15-20 min.

5

Ranchdressing: Blanda creme fraiche med majonnäs, dijonsenap, riven vitlök, finhackad persilja och dill. Smaka av med salt och peppar.

Ta ut den gräddade pizzan och skär i bitar. Toppa med ranchdressing. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir