Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ädelostdipp | ||
1 krm | Salt | |
140 g | Ädelost | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
Palsternacksstrips | ||
500 g | Palsternacka | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Burgare | ||
2 st | Avokado | |
1 krm | Salt | |
1 st | Rödlök | |
4 st | Hamburgerbröd | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Citron | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
8 st | Portabellosvamp | |
50 g | Grönkål | |
0,75 dl | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Palsternacksstrips: Skala och skär palsternackorna i stavar. Skölj och finhacka persiljan. Blanda stavarna med persilja, olja och salt på en plåt. Rosta i ugnen ca 25-30 min.
Burgare: Lägg svamparna i en ugnsform. Skala och riv vitlök och blanda med olja. Pensla svamparna runt om med vitlöksoljan så att det täcker ordentligt. Krydda med salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen under palsternackorna ca 15 min.
Skölj grönkålen och skär bort den grova stammen. Fräs grönkålsbladen hastigt i lite olja i en medelvarm panna ca 1 min. de ska bara mjukna en liten aning. Ta bort pannan från plattan och pressa över citronsaft och krydda med lite salt.
Skiva avokado och skala och skiva rödlöken tunt.
Ädelostdipp: Mixa ihop ädelost, yoghurt och honung med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Burgare: Ta ut stripsen och värm bröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
Montering: Skär bröden på mitten. Lägg ett grönkålsblad i botten och toppa med avokadoskivor, portabellosvampar, ädelostdipp och rödlök. Lägg på locket och tryck ihop. Servera tillsammans med rotfruktsstripsen.
Näringsvärde: 631 kcal, 21 g protein, 33 g fett, 56 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Grönkål skuren Färdigsköljd Klass1