Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
2 tsk | Olivolja | |
0,5 st | Purjolök | |
1 krm | Salt | |
100 g | Potatis | |
Tillbehör | ||
50 g | Färskost Naturell | |
20 g | Knäckebröd | |
Soppa | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Olivolja | |
250 g | Potatis | |
0,5 msk | Smör | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell Lätt | |
1 krm | Salt | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
0,5 st | Purjolök | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
5 dl | Vatten | |
1 krm | Timjan - torkad |
Soppa: Skala potatisen (även till toppingen). Dela 250 gram potatis på mitten och tärna 100 gram potatis i små tärningar. Lägg tärningarna i en skål med vatten och ställ åt sidan.
Skölj purjolöken och skär i bitar. Finhacka en bit purjolök så att du har ca 0,5 msk till toppingen. Lägg i en skål och ställ åt sidan. Skala och grovhacka vitlöken.
Fräs potatis, purjolök och vitlök i smör och olja i en stor kastrull i ca 2 min utan att de tar färg. Tillsätt timjan och vitvinsvinäger och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan sjuda under lock i ca 15 min.
Topping: Sila av vattnet på potatistärningarna och stek potatisen i olja så att den blir krispig och får en gyllenbrun stekyta. Salta lite lätt.
Soppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i fyra djupa tallrikar och toppa med stekta potatistärningar och finhackad purjolök.
Droppa över olivolja. Servera soppan med knäckebröd och färskost.
Näringsvärde: 454 kcal, 10 g protein, 25 g fett, 46 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko