Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Bakad spetskål | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Smör | |
500 g | Spetskål | |
2 krm | Salt | |
25 g | Hasselnötter | |
2 tsk | Japansk soja | |
Champagnesås | ||
2 dl | Mousserande vin | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Fiskfond | |
2 msk | Smör | |
2 msk | Mjölk | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 st | Schalottenlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Röding | ||
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
4 krm | Salt | |
600 g | Röding | |
Dekoration | ||
0,25 st | Dill - färsk | |
4 tsk | Tångpärlor Citron | |
Potatispuré | ||
1,5 dl | Vispgrädde | |
50 g | Parmesanost | |
1 krm | Salt | |
75 g | Smör | |
600 g | Mandelpotatis | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Värm ugnen till 175 grader.
Potatispuré: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Bakad spetskål: Skär spetskålen i 2 cm breda bitar och lägg spetskålsskivorna i en ugnsfast form.
Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt sojan och ta av från plattan. Ringla det brynta smöret över spetskålen och strö över hackade hasselnötter. Krydda med en nypa salt och peppar. Rosta spetskålen i ugnen i ca 20-25 min.
Champagnesås: Skala och finhacka schalottenlök och fräs den mjuk i smör i en stekpanna eller vid kastrull. Tillsätt mousserande vin och låt reducera ner till hälften. Tillsätt grädde och fond och låt såsen puttra på medelvärme i ca 15 min.
Rödingfilé: Salta och peppra rödingfiléerna efter smak och låt de ligga på en skärbräda medan du gör i ordning potatispuré och sås.
Potatispuré: Värm grädde och smör i en kastrull. Finriv parmesanosten.
Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt smör- och gräddblandningen och den rivna osten. Vispa försiktigt med en ballongvisp till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Champagnesås: Mixa såsen slät med hjälp av en stavmixer. Smaka av med vit balsamvinäger, salt och peppar.
Rödingfilé: Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek rödingfiléerna med skinnsidan nedåt i ca 2-3 min. Ös fettet i pannan över fisken medan du steker.
Champagnesås: Tillsätt mjölk i såsen och mixa med stavmixer så att såsen skummar sig.
Lägg upp rödingfilé, spetskål och potatispuré på tallrikar. Toppa med champagnesås och dekorera med tångpärlor och dillvippor. Ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste