Gå vidare till huvudinnehåll
Rödkål till jul
Mari Bergman

Rödkål till jul

1 tEnkelt
92,85 kr
8 portioner 4,00 kr per portion
Kokt rödkål med söta och syrliga toner, ett riktigt gott inslag på julbordet! Servera rödkålen varm eller kall som tillbehör till övrig julmat.

1 krmSvartpeppar Malen
100 gSmör
1 stÄpple Royal Gala
1 stLagerblad
1 kgRödkål Färsk
1 krmSalt
0,5 dlVatten
10 gNejlikor Hela, 5 st
0,5 dlSirap Ljus
0,5 dlÄppelcidervinäger
Instruktioner
1

Strimla rödkål och skala och grovriv äpplet.

2

Fräs kål och äpple i smör på låg värme.

3

Tillsätt sirap, äppelcidervinäger, vatten, kryddnejlika och lagerblad. Låt det sjuda under lock i ca 45 min på medelvärme. Rör om då och då så det inte bränner fast.

4

Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp i en vacker skål och servera.

Bild:

Andrea Klintbjer