Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Salsa verde | ||
2 msk | Olivolja | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 st | Persilja - färsk | |
2 msk | Rödvinsvinäger | |
2 st | Basilika - färsk | |
2 tsk | Dijonsenap | |
1,5 dl | Kapris | |
Rostbiff | ||
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Flingsalt | |
1,5 kg | Rostbiff |
Sätt ugnen på 125°. Torka av köttet och lägg det i en ugnssäker form. Krydda runt om med salt och peppar.
Sätt in en köttermometer, spetsen ska vara i den tjockaste delen av köttet. Stek köttet i nedre delen av ugnen ca 1 K timme till en innertemperatur på 55-60°. Ta ut köttet och låt det vila i folie.
Mixa ingredienserna till såsen. Skiva upp köttet och ringla över såsen. Garnera med örter och citron.
Bild:
Linnea Swärd AD: Susanna Livijn Wexell
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria