Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Vatten | |
140 g | Handskalade Räkor | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 g | Saffran | |
3 msk | Fiskfond | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
300 g | Laxfilé | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
370 g | Torskfilé | |
1 st | Purjolök | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Skär fisken i 3 cm stora kuber.
Skala och riv vitlök. Skölj och strimla purjolök.
Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och purjolök med saffran, timjan och basilika under omrörning i ca 2-3 min.
Tillsätt vitt vin och låt sjuda i ca 2 min så att vinet reduceras.
Tillsätt vatten, fond, grädde och creme fraiche och låt soppan sjuda under lock i ca 10 min. Smaka av soppan med salt och peppar.
Tillsätt fiskbitarna och låt de sjuda i soppan i ca 4-5 min. Tillsätt räkor och servera meddetsamma. Njut av en fantastisk fisksoppa.
Näringsvärde: 669 kcal, 41 gram protein, 47 gram fett, 10 gram kolhydrater
Bild:
Mia Troberg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria