Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Fetaost | |
2 krm | Chiliflakes | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
6 st | Ägg | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Röd Paprika | |
500 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 tsk | Spiskummin |
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finhacka vitlök och skala och strimla löken. Skölj och strimla paprikan. Fräs vitlök, lök och paprika mjuk i oljan. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och chiliflakes och låt det steka ihop. Tillsätt körsbärstomater och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra ihop 5 min. Smula över fetaost, blanda om och knäck i äggen. Grädda i ugn ca 5-7 min.
Toppa med finhackad persilja.
Servera shakshukan med ett gott bröd och en härlig sallad.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria